Anmeldelse: Yamaha Piaggero NP-11

Hvis du leder efter et billigt begynder piano, så kig ikke længere. Yahama Piaggero NP-11 er perfekt, såfremt du gerne vil lære at spille klaver, men heller ikke har lyst (eller plads) til at smide penge efter et større klaver.

Et billigt begynderklaver

Yamaha Piaggero NP-11 er et elektrisk piano med 61 tangenter (5 oktaver). Det er perfekt, hvis du overvejer at begynde med at spille klaver og ikke har det helt store beløb klar på bankkontoen.

Digitalpianoet koster 1,500 kr. online hos Thomann. Andre musikforretninger kræver en lidt højere pris, men pianoet koster aldrig mere end 2,000 kr. Derfor er det et oplagt valg for unge studerende, der gerne vil lære at spille lidt klaver og samtidig har lyst til at transportere det fra tid til anden.

Pianoet er nemlig meget let, og det fylder ikke det helt store. Derfor er det let at tage det med til et mindre arrangement,

61 tangenter lyder måske ikke af meget, og det er helt klart også en begrænsing, hvis du i forvejen har spillet på et ‘rigtigt’ piano med 88 tangenter eller mere. Til gengæld er det ganske fint, hvis man blot vil lære, og desuden kan man altså stadig spille langt det meste musik på det. Det meste klassisk musik kan let spilles med 61 tangenter – Bach og Mozart arbejdede aldrig med flere end 61 af slagsen, og derfor er de fleste af deres værker mulige at spille med Yamaha Piaggero NP-11. Det samme er det meste pop og rock musik, men det er selvfølgelig nogle undtagelser.

Konklusion

Klaveret får 4 ud af 5 stjerner herfra. Det er rigtigt godt at lære på, men selvfølgelig er der et par begrænsninger.

Yamaha Piaggero NP-11 bør vælges, hvis man ikke er helt sikker på, at interessen for klaverspil vil blive til noget større – med andre ord, hvis man blot vil hyggespille et par timer om ugen og lære, hvordan det hele fungerer. Skulle interessen gå hen at blive stor, så kan man efter et års tid anskaffe sig et større klaver (f.eks. med 88 tangenter, som er det normale). I starten fungerer dette piano helt perfekt – skulle man gå hen at få brug for flere oktaver, kan man altid investere i et større et senere.

Til gengæld bør du ikke købe klaveret, hvis du i forvejen er vant til at spille med 6 oktaver eller mere. 61 tangenter vil nemlig hurtigt føles som en begrænsning. For folk, som har planer om at blive professionelle indenfor musikkens verden, kan det kraftigt anbefales at starte ud med 88 tangenter med det samme.